Imate vprašanje? Kličite 01 589 66 30

REZANJE ENERGETSKIH VEZI – tehnika, ki spremeni življenje

Tehnika rezanja vezi je le ena od tehnik, ki je meni in mojim bližnjim spremenila življenje in če ste imeli v preteklosti težke partnerske odnose ali zapleten odnos s starši, potem vam bo zapis v veliko pomoč. Sprva sem si pomagala s tehniko risanja osmice, kasneje sem se naučila še drugih, zahtevnejših tehnik. Največkrat pri terapijah uporabim posebno tehniko za rezanje in zdravljenje vezi, ki vezi hitro in uspešno poreže, poleg tega pa istočasno tudi vzpostavi ravnovesje energij v telesu. Med samo terapijo ves čas teče pogovor, da skupaj najdemo vzroke in posledice, ki so se zaradi negativnih energij  pojavile v vašem življenju. Ko sem se prvič srečala a tehniko,  sem se najprej vprašala – kaj sploh so vezi in zakaj bi jih rezala? 

 

Vezi so nevidne povezave, ki povezujejo vas in neko drugo osebo ali predmet. Med pozitivne spadajo  brezpogojna ljubezen, optimizem, sočutje, lepi trenutki in lekcije, ki ste se jih naučili skupaj. Teh vezi s tehniko ne režemo, saj  združujejo vse, kar je bilo v odnosu lepega. Povsem druga zgodba so negativne vezi, saj vsebujejo vse negativne energije, ki so se kdajkoli pojavile v odnosu. Recimo, da ste imeli zapleten odnos s starši, ki so od vas vedno pričakovali veliko oz. nikoli niso bili zadovoljni z vašimi rezultati. S tem je nastala negativna vez, v katero so vpeta vsa čustva, ki so vas preplavila, ko je do tega prišlo – občutek nezadostnosti, dvom v svoje sposobnosti, občutek manjvrednosti, jeza, frustracije, nizka samopodoba, samokritičnost

 

Pojavi se vzorec, da želite drugim vedno ustreči, a le za to, da bi dobili neko pohvalo ali potrditev, ki je v otroštvu nikoli niste dobili. Ta negativna vez za vedno ostane, ostane pa tudi vzorec, ki narekuje vaše vedenje v prihodnosti . Pojavi se strah, da nalogam niste kos, da naloge niste sposobni opraviti dobro, kar se še poglobi, če ne dobite potrditve, ki ste si jo želeli ... Prevzame vas občutek, da niste sposobni in da v življenju ne morete biti uspešni.

 

Lahko je posledica ravno obratna – v vsako nalogo vlagate maksimalno truda in energije, ker želite, da bi bila naloga izvedena popolno. Vendar ste v tem primeru do sebe in drugih najbolj kritični in zahtevni prav vi sami. Ko dobite potrditev, vas to dvigne v višave in kar prekipevate od pozitivne energije ter pozitivnih emocij; ko pa potrditve ni, vas razočaranje potre in prevzame vas občutek obupa, iz katerega le s težavo splezate ven. Zaradi negativnih vezi in posledičnih vzorcev, imamo vsi včasih občutek, da ne moremo naprej, saj negativne energije iz preteklih odnosov še vedno vplivajo na nas. Poleg tega pa se ta vzorec, ki narekuje vaše obnašanje, prenaša naprej – na otroke, partnerje, prijatelje… Vse to je posledica negativnih vezi, ki vam preprečujejo napredek v življenju, da bi čutili, mislili in delovali na drugačen način. 

 

Vezi se lahko vzpostavijo s komerkoli, ki vam je kaj pomenil in vsaka taka vez vas izčrpava na svoj način. Nastanejo lahko med partnerji, otroki, starši, med brati in sestrami, strankami, šefi, sodelavci, prijatelji, znanci … Skratka z vsemi, s katerimi imate nekoliko bolj oseben odnos. Da vezi nastanejo, včasih niti ni potreben osebni stik. Vezi se vzpostavijo tudi na daljavo, največkrat ko ima druga oseba negativne misli – npr. ljubosumje, zavist, škodoželjnost … Prepričana sem, da veste, kdo so ljudje, s katerimi imate vzpostavljene najbolj škodljive vezi, saj je vedno prisotna  neka negativnost v odnosu, ne glede na to, koliko imate nekoga radi oz. ga spoštujete. Najbolj intenzivno je rezanje vezi med starši in bivšimi partnerji. 


Rezanje vezi je proces, ki izniči negativne vezi med vami in drugimi osebami, največkrat pa se zaradi tega izboljšajo odnosi v sedanjosti. Rezanje vezi ne pomeni, da prekinete stike s temi osebami, pomeni le, da se bodo pozitivne vezi okrepile, saj nanje ne vplivajo več negativne vezi. Proces vam pomaga znebiti se vezi, ki vas vežejo in omejujejo ter vam s tem onemogočajo napredek. Mnogokrat druga oseba tudi črpa vašo energijo, zaradi česar se brez pravega razloga počutite utrujene, izžete, pojavljajo se glavoboli, depresija, razdražljivost, nespečnost, bolečine v vratu in ramenskem obroču … Vse to vpliva na vaše počutje in posledično tudi na vaše zdravje.

 

Pogosto se niti ne zavedamo, da so te vezi lahko tako močne in uničujoče ali da lahko vplivajo na naše obnašanje v sedanjosti. Z vezmi vas drugi priklenejo nase in vam tako povzročajo veliko bolečine ter trpljenja. Prav tako so ovira pri manifestiranju in uresničevanju vaših želja, napredka. Z metodo rezanja vezi gremo skupaj preko teh težav, da se osvobodite vseh negativnih vezi, ki vas ovirajo na vaši poti. Poleg samega rezanja vezi je pomemben tudi pogovor, s pomočjo katerega se vzorec najprej ozavesti, kar pripelje do razumevanja nastanka vzorca  in kako je le-ta vplival na vaše življenje. Nato se porežejo negativne energije in se tako vpliva na ponavljajoče se vzorce.  Našli boste upanje in občutili veliko olajšanje.

 

Ko prvič pomislimo, da nas morda omejujejo te nevidne vezi, se najprej vprašamo, od kje so se vzele. Sama sem se najprej vprašala – kdo mi želi škoditi ali mi preprečiti napredovanje v življenju? Kar nisem vedela je bilo to,  da ljudje, ki so izvor teh vezi, tega najverjetneje ne delajo zavestno. Pa vendarle nas  lahko te  vezi zavirajo in omejujejo v tako veliki meri, da nikoli ne bomo mogli biti svobodni  in slediti svojim ciljem. 


Zakaj bi se odločili za rezanje vezi? Da osvobodite sebe! To ne pomeni, da teh oseb nimate radi  ali jih ne želite v svojem življenju, pomeni le, da se boste lahko samostojno odločali in šli po svoji življenjski poti, se dobro počutili v svoji koži  ter sledili svojim sanjam, ki vas bodo vodile k sreči. 

Ko se boste odločili za proces rezanja vezi, bo to zelo spremenilo vaše življenje. Vem, da ta proces in ta energija delujeta. Vse nepotrebno bo odpadlo, zato boste postali močnejši in samozavestnejši. To ne pomeni, da bo s tem vaše delo končano, je pa vsekakor odskočna deska za nov začetek in doseganje vaših sanj.  Vem, da uporaba tehnike rezanja vezi prinaša življenjske spremembe, spremembe na bolje in vem, da lahko to storite  tudi vi. Potrebna je le odločitev in pripravljenost, da se poslovite od vezi, ki vas ovirajo in omejujejo. Dovolite si biti to, kar ste.


Preberite več o rezanju energetskih vezi na Tjašinem blogu.

popup