Imate vprašanje? Kličite 01 589 66 30

Kako vedeževati

Vsaka vedeževalka in vsak vedeževalec ima čisto svojo metodo dela. Običajno jih razdelimo bodisi po orodju, s katerim si pomagajo (karte, astrologija, jasnovidnost ...), ali pa po področjih, ki jih najbolj obvladajo (vedeževalka za ljubezen, denar, počutje ...).

Vedeževanje iz kart

Obstaja veliko različnih vrst kart, s katerimi je mogoče vedeževati. Med najpogosteje uporabljanimi so Tarot v vseh svojih številnih različicah ter Ciganske karte. Manj razširjene pa so Lenormand karte ter vedeževanje iz običajnih igralnih kart. Marsikatera vedeževalka bodisi kot dopolnilo ali za samostojno napoved uporablja tudi najrazličnejše snopiče Angelskih kart.

Vse karte temeljijo na simbolih, ki v različnih povezavah med seboj prinašajo različna sporočila za osebo, ki ji vedežujemo. Prav zato ima vsaka vedeževalka svoj sistem polaganja kart. To se običajno začne že pri samem mešanju – kako, s katere strani in na kakšen način se karte zmešajo, nadaljuje s privzdigovanjem oziroma »kupčki«, bistveno pa je seveda, kako se karte odpre in kako se jih položi na mizo.

Iz zaporedja kart in iz tega, kaj pomeni kakšen položaj, potem vedeževalka s pomočjo simbolov prebere vašo napoved. Zato nikakor ni vseeno, na katerem mestu se odpre dobra ali slaba karta! Poleg tega pa jih nekatere vedeževalke jemljejo iz snopiča po vrsti, druge iz določenega kupčka, tretjim pa boste sami povedali številke, na podlagi katerih bodo izvlekle vaše karte.

 

Astrologija

Astrologija je veliko in precej samostojno področje, ki zahteva obširen študij in veliko praktičnih izkušenj. Marsikatera vedeževalka jo uspešno kombinirajo s kartami ali z različnimi metodami energijskega dela, sicer pa nam tudi sama po sebi nudi ogromno informacij o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti.

Astrologinje pri svojem delu izračunajo položaje 10 nebesnih teles, ki v astrologiji veljajo za planete. V zadnjem času si lahko pomagajo z računalniškimi programi, stoletja prej pa se je to izračunavalo »peš«. Potrebno je bilo veliko spretnosti, potrpljenja in matematičnega znanja!

  • Iz posebnih tabel, ki se imenujejo efemeride in prikazujejo položaje planetov, je potrebno razbrati, kje se je kateri planet nahajal v določenem trenutku.
  • Iz časa rojstva je potrebno izračunati astrološke hiše.
  • Potrebno je poglobljeno razumeti pomen treh modusov (kardinalen, fiksen, spremenljiv) in štirih elementov v astrologiji (ogenj, zemlja, zrak, voda).
  • Potrebno je poznati simbolne pomene vseh planetov ter vseh 12 znamenj zodiaka in njihove lastnosti.
  • Šele izkušnje pa odtisnejo bistveni pečat še pri razumevanju odnosov med vsem zgoraj naštetim.

 

Tako se rodi vaša astrološka napoved, analiza rojstne karte, izračun ugodnih obdobij, pa tudi odgovori na čisto konkretna vprašanja, kot so: Ali sva prava za skupaj? Kdaj bom dobil službo? Ali mi bo uspelo shujšati?

 

Energijske terapije

V želji, da bi vam čim bolj pomagala, vam bo vaša vedeževalka morda predlagala tudi katero od energijskih terapij:

 

Vse to so različne tehnike, ki temeljijo na različnih spoznanjih o naših energijah in o naši povezanosti z vsem, kar je. Lahko gre za čiščenje blokad, spreminjanje negativnih vzorcev, dodajanje energij, ki vam manjkajo ...


Skratka vsaka metoda temelji na znanju o človeku, ki je seveda veliko več kot samo fizično telo. Pri odločanju o tem, katera metoda je najprimernejša za vas, pa je najbolje slediti intuiciji. Tudi marsikatera naša vedeževalka pove, da je najpomembneje, da se poveže s spraševalcem. Ko zaznajo vaše energije, tudi vejo, kaj bo za vas najbolje. Številne obvladajo več različnih metod in pogosto najraje vidijo, če lahko same izberejo, s katero vam bodo lahko najbolj pomagale.

Preberite si nekaj o tehnikah vedeževanja:

Rezanje energetskih vezi

Tarot: magičnih 78

Razsvetlite svoj svet s tarotom

Tarot karte in astrologija

Spolnost in astrologija

Astrologija in horoskop

Ciganske karte

Razlaga nadčutnih sposobnosti

popup