Imate vprašanje? Kličite 01 589 66 30

Horoscope

Horoskop počutja 2016

OVEN 

Vaše skrbi in dileme vas bodo večino časa spremljale kot nekakšen oblak, kar bo vplivalo tudi na vaše počutje. To se bo še posebno poznalo pri spanju. Pazite, da ne boste v svojih mislih napihovali skrbi čez vse meje, saj bo to še okrepilo vaše agresivne odzive, za seboj pa lahko potegne tudi glavobole ali prebavne težave. 
Koristilo bi vam, če bi se vsako jutro odpravili na sprehod. Poleg tega pa boste morali v letu 2016 še posebno paziti, da se vam ne nabere preveč kilogramov.


BIK 

Pričakujte nekaj težav in nervoze v tesnih prostorih in v gneči. Najbolj naporni obdobji za vaše počutje bodo ob koncu pomladi in v začetku jeseni. Možne so še zlasti težave s kožo in lasmi, pa tudi poslabšanja živčnih in želodčnih težav. Sicer pa se bodo v letu 2016 zaključile nekatere težave, s katerimi se spopadate že dlje časa. 
Privoščite si dovolj počitka, hkrati pa bodite zmerni pri prehrani. Glejte, da zaužijete nekoliko manj kalorij, kot jih porabite, vendar se hkrati izogibajte vsem ekstremnim dietam.    


DVOJČKA 

Še posebno od februarja do maja, sicer pa po malem skozi vse leto, bodo vaša prebavila na udaru zaradi stresa. Če boste leto začeli bolni, je tudi to znak, da ste preobremenjeni. Sicer pa vam 2016 prinaša nekaj več možnosti za okužbe zgornjih dihal, prav tako pa ne bo odveč, če boste nekoliko bolj pozorni na svoj krvni sladkor.
Potrudite se, da bo vsaj delček vsakega dne minil brez stresa. Če nimate možnosti, da bi vplivali na svoje okolje, začnite vaditi jogo ali kakšno drugo sprostitveno tehniko.


RAK 
Večino leta bo vaše počutje dobro, kar se bo  videlo tudi navzven. Kljub temu pa ne pozabite, da bo za ohranjanje dobrega počutja nujno malo več reda. Sicer pa lahko pričakujete predvsem prebavne težave, ki bodo najverjetneje prišle z roko v roki z vašimi čustvenimi vzponi in padci, možna pa je tudi bolečina v hrbtu.
Premagajte svojo občasno lenobo in se držite svojega vadbenega in prehranskega režima. Na dolgi rok vam ne bo žal. Če ste pod stresom, je priporočljiva meditacija.

 


LEV 
Večino leta 2016 bo vaše počutje pod nadzorom. Možne so kakšne manjše zdravstvene težave, pa tudi tiste, s katerimi se spopadate že dlje časa, se bodo najverjetneje nadaljevale, še posebno če so vezane na krvni sladkor ali hormone. Stres bo vplival predvsem na vaš krvni pritisk. Če si že dolgo niste izmerili holesterola, je to priporočljivo čim prej.
Ne pozabite na primerno zaščito, kadar delate s stroji. Še posebno, če so starejši ali če imajo kakšne zarjavele dele, dobro poskrbite za svojo varnost.


DEVICA 
Vaše počutje bo v letu 2016 zahtevalo nekaj več pozornosti. Pričakovati je nekaj težav, povezanih z bolečino, poleg tega pa tudi nemirno razpoloženje, ki prav tako ne bo ugodno vplivalo na vaše počutje. Še posebno pazite na svoj želodec oziroma na splošno bodite pozorni, kaj jeste. Tudi na alergije ne boste imuni, čeprav ni nujno, da bo šlo za trajne težave.
Kar zadeva hrano je priporočljivo, da dajete zdravju prednost pred izgledom. Težave z zgago boste najlažje rešili tako, da jeste zdravo, doma pripravljeno hrano v več manjših obrokih.

 


TEHTNICA 
V februarju in marcu bo priporočljivo nekoliko bolj popaziti na kilograme in na holesterol, sicer pa bo vaše počutje v letu 2016 dokaj dobro. Morebitne težave, ki bodo lahko prišle na dan v posameznih obdobjih, bodo večinoma hitro odkrite, razjasnjene in tudi hitro ozdravljive.
Če opažate nervozo, trzanje ali druge težave v povezavi z živčevjem, je leto  2016 kot nalašč, da se pozanimate, kaj lahko na tem področju naredite zase. Pri tem ne pozabite niti na zdravo prehrano.

 


ŠKORPIJON 
Na splošno boste imeli v letu 2016 več energije in tudi vaše splošno počutje bo boljše kot v letu poprej. Možne pa so bolečine v križu ali v kolenih, prebavne težave, pa tudi težave v zvezi s sladkorno boleznijo. Na področju spolnosti še vedno velja, da uporabljajte ustrezno zaščito v izogib spolno prenosljivim boleznim.
Bolečine v mišicah in sklepih se sicer lahko pojavijo kot znak, da ste pretiravali, vendar najverjetneje ne bodo dolgotrajne. Ne bodite prezahtevni do svojega telesa.

 


STRELEC 
Vaše dobro počutje bodo v letu 2016 lahko ogrožale predvsem posledice vašega hitrega, nemirnega življenjskega sloga, ki marsikdaj ne bo prav nič prijazen do vašega telesa. Lahko pride do povišanega krvnega sladkorja, holesterola ali kopičenja kilogramov, pa tudi do vnetij in bolečin kot posledica preobremenitve.
Na splošno pa vam bo zdravje v letu 2016 dobro služilo. Če boste vsaj malo pozornosti posvečali redni vadbi in zdravi prehrani    , bo tako tudi ostalo skozi vse leto.

 


KOZOROG 
Na področju počutja vas čakajo pozitivne spremembe. Pridobili boste na moči in vitalnosti svojega telesa, hkrati pa si boste gradili tudi pozitivno samopodobo in karizmo. Pazite na svojo držo pri delu, da ne bo prišlo do bolečin v hrbtenici in ramenih. Že v začetku leta boste morali obračunati s svojimi kilogrami in tokrat vam bo šlo dobro od rok.
Sveže sadje in zelenjava naj bosta vaša prva izbira, nikakor pa ne hitri prigrizki in cvrtje. Poleg tega bo za vaše dobro počutje še posebno pomembno, da vsak dan oskrbite svoje telo z dovolj tekočine. 


VODNAR 
Leto 2016 vam utegne prinesti nekaj izzivov v zvezi z vašim počutjem. Predvsem gre za kombinacijo pomanjkanja spanja, napetosti in hitenja. Posledično boste seveda tem bolj dovzetni za različne sezonske okužbe že na samem začetku leta, pa tudi še kasneje. Možne pa so tudi poškodbe zaradi neprevidnosti, bolečine v sklepih in zaprtje.
Za vaše počutje bo najbolj blagodejno, da se boste vsaj sem in tja ustavili in si oddahnili. Poskrbite tudi za dovolj beljakovin v hrani. Nikar si ne odrekajte dopusta, saj ga boste nujno potrebovali.

 


RIBI 
V letu 2016 se ne boste mogli ravno pritoževati nad svojim počutjem, čeprav so možne razne manjše odrgnine, ureznine in celo opekline. V določenih obdobjih boste nekoliko na meji izgorelosti, vendar boste znali še pravočasno ustaviti konje in poskrbeti zase. Vaše psihično počutje vam bo enako pomembno kot fizično. In prav je tako!
Poskrbite za dovolj tekočine prav vsak dan. Prav tako razmislite, kako bi v svoj vsakdanjik vključili fizično aktivnost. To bo izboljšalo vašo vzdržljivost in prispevalo k dobremu počutju na dolgi rok.


 

popup