fbpx

Kaj vam v trenutku lahko spremeni življenje

Veliko je pristopov, tehnik in majhnih »trikov«, ki vam lahko izboljšajo življenje. O tem vam bom v bodoče pisala. Zanimivo je, da imamo vse te sposobnosti vsi v sebi, a jih le redko uporabljamo. Pozabili smo na to in moramo se spomniti. Ko me pokličete, vas začutim in vam pomagam skozi nasvet, ki je vam pisan na kožo in ki vam bo ostal v spominu – torej ga boste uporabljali. To pa je namen in smisel mojega svetovanja.

Današnja tema je mogočna in čudežna sposobnost, ki deluje takoj in ima moč spremeniti negativno v pozitivno. To je HVALEŽNOST. Ko nas preplavi, izginejo vsa negativna in destruktivna čustva, kot so nezadovoljstvo, jeza, žalost, obtoževanje … Da, tako močna je.

Hvaležnost ozdravi naš odnos do bližnjih, do stvari, do službe … skratka do vsega, kar nas obkroža in nam je pomembno.

V današnjem času, ko smo zbombardirani z vseh strani, da nimamo, da bo še slabše, da nimamo dovolj, je hvaležnost kot čarobna palčka, ki odvrača naš pogled s tega, kar nimamo, na to, kar imamo. Zato postanimo hvaležni. Sprejmimo odločitev: od sedaj naprej bom hvaležen za to, kar imam, in ne bom gledal na to, česar nimam.

In videli boste, da imate veliko več, kot mislite. S tem preobratom boste vzpostavili ravnotežje in pozitivno naravnanost, kar vas bo pripeljalo do sreče in uspeha. Kajti sposobnost človeka, da čuti hvaležnost, je eden od ključnih elementov sreče in uspeha. Ne pravijo zaman, da človek toliko trpi, kolikor ne zna čutiti hvaležnosti.

Ko smo hvaležni, odkrivamo in potrjujemo vrednost tistega, kar nam je dano in kar imamo. Tako hvaležnost ni samo odnos do nekaterih oseb, ampak naš odnos do celega sveta.

Plemeniti ljudje imajo dar pohvaliti druge in priznati njihove darove. Vsi obožujemo takšne ljudi, ker se v njihovi bližini dobro počutimo. Postanimo tudi sami takšni. Ko postanemo takšni, bo v našem življenju vse več dobrih, pozitivnih in isto mislečih ljudi. Ukrotili bomo veliko demonov in tako povečali svoje možnosti do uspeha in srečnega življenja. Kajti to, kar oddajaš, to sprejemaš.

Ko rečem hvaležnost, ne mislim na lažno prijaznost, prilizovanje, ponižnost …

Sedaj vam bom napisala primer, kako nam nehvaležnost lahko pokvari vse, kar bi lahko bilo lepo. Imamo staro stanovanje in ko ga pospravljamo, ves čas gledamo, kaj je treba zamenjati, popraviti, spremeniti … Skratka nimamo nobenega zadovoljstva v tem, ker razmišljamo tako.

Potem kupimo novo stanovanje in s tem istim razmišljanjem se vselimo vanj. Prvo vzhičenje gre hitro stran in mi smo spet v istih razmišljanjih. Ker smo stari vzorec odnesli tudi v novo stanovanje, bo vedno nekaj narobe, zaradi česa bomo nezadovoljni. Parket bodo poškodovali s pohištvom, umazali zid, voda bo tekla …

Zato svoje staro stanovanje negujmo s hvaležnostjo, ker nam veliko nudi. Miren spanec, sigurnost, ne zebe nas, nismo mokri, imamo kam priti po napornem dnevu. Zahvalite se mu za vse, kar vam nudi in to tudi čutite. Videli boste, kako se bo spremenil vaš pogled nanj. Ko je hvaležnost, je takoj tudi sreča.

Recimo, ko dobimo plačo: takoj smo jezni in slabe volje, ker vemo, da nam bo bore malo ostalo. Ampak smo jo dobili. Kaj pa tisti, ki nimajo službe?

Ali pa so otroci prezahtevni, utrujajo nas. Kaj pa tisti, ki se leta trudijo in jih ne morejo imeti?

Ali stanovanje je staro in potrebno obnove. Kaj pa tisti, ki so ga izgubili in živijo na ulici?

Mnogi boste rekli, kaj pa jaz? V mojem življenju ni nič dobrega. Nimam biti za kaj hvaležen! Pa je res tako? Ustavite se, poglejte okrog sebe, pozdravite sosedo, jo prijazno vprašajte, kako je, in boste videli nasmešek hvaležnosti od nje, ki vas bo grel ves dan. Zbudite se iz svojih negativnih misli in začnite iskati okrog sebe dobro!

Jaz čutim hvaležnost, ko najdem novčič na cesti, ko mi zacveti rožica, ko dobim klic prijateljice, ko pomagam komu, ko skuham dobro kosilo … Veliko stvari se namzgodi v enem dnevu. Poskušajmo biti hvaležni v začetku vsaj za tiste, ki so nam najbolj važne. Sčasoma bomo tudi na drobne pomislili.

Poznam čudovit način, da lepše zaspimo. Vsak večer, preden zaspimo, poskušajmo prevrteti dan, ki je za nami in iščimo stvari, za katere smo hvaležni. S tem bomo odgnali skrbi, v duhovni svet pa s tem pošiljamo močno sporočilo, ki nam bo prineslo veliko dobrega. Poskusite in spremenite svoje življenje.

Toliko od mene o hvaležnosti.

Deli članek na:

Facebook
Twitter
Ugodno svetovanje

Pokličite:

GRATIS pogovor:
za vse nove stranke prvi pogovor GRATIS

Rezervirajte pogovor za kasneje